Pred príchodom dieťatka na svet by ste si mali vopred nakúpiť potreby, ktoré budú nevyhnutné pre vás a vaše dieťatko. Dôležité je, aby výrobky, ktoré si nakúpite boli kvalitné a zdraviu nezávadné. Nakupujte výrobky u certifikovaných predajcov. Veď predsa ide o zdravie vašich detí. Ponúkam vám základný zoznam potrieb pre novorodenca a zároveň niekoľko rád.

DETSKÝ KOČÍK

Každá mladá mamička by chcela pre to svoje bábätko ten najlepší a nepochybne aj najkrajší kočík. V prvom rade by ste sa mali zamerať na funkčnosť a jeho využiteľnosť. Pri kúpe kočíka sa treba rozhodnúť správne.
Je množstvo typov a variácií kočíkov, takže si môžete vybrať ideálny kočík pre vás i vaše dieťatko. Pri výbere kočíka treba zvážiť či potrebujete hlboký, športový alebo kombinovaný. Ale ako si budete istá, že kočík, ktorý vyberiete, bude ideálny pre vaše potreby, pre vaše dieťa? Ako vhodná voľba pre vaše dieťa sa vám zdá tradičný detský kočiarik.
Ak už máte dieťa alebo plánujete mať viac ako jedno dieťa, ideálnym riešením pre vás bude kočík, na ktorý sa dá nasadiť voliteľná taška vo forme vaničky na prenášanie dieťaťa a taktiež aj sedačka (športový), čo je vhodné pre deti aj batoľatá. Takto nemusíte kupovať viac detských kočiarikov.
Za klasiku sú považované hlboké kočíky, ktoré sú určené pre tie najmenšie detičky. Snáď do jedného roka. Ďalším typom sú športové, ktoré sú určené do náročnejšieho terénu, pretože majú špeciálne upravené kolieska. Sú vybavené skladacím a regulovacím mechanizmom, bezpečnostnými pásmi, odkladacími taškami, atď. Ďalším typom sú golfové kočíky, ktoré sa skladajú ako dáždnik. Sú určené pre staršie deti, ktoré potrebujete niekde odviezť. Majú výhodu, že sú ľahké ale i nevýhodu, lebo majú malé kolieska, ktoré sú určené pre rovnejší terén. Kombinované kočíky sú kombináciou hlbokého a športového kočíka. Na trhu sú dvoj-, troj-, či dokonca aj štvor-kombinácie. Sú určené od narodenia až do doby, kým ho bude vaše dieťa potrebovať. Majú pružinové zavesenie, regulovateľná výška rukoväte, nafukovacie kolieska, bezpečnostné pásy, košík na odkladanie nákupov, taška, príručné vrecká a ďalšie vybavenie.
Z hľadiska bezpečnosti by mali byť detské kočíky pevné, stabilné a vyrobené z nezávadných materiálov. Keď chcete mať záruku, nakupujte v certifikovaných predajniach. Už je iba na vás, ktorý si vyberiete.